Nätshoppar dyrare än mataffärer

Allteftersom tillgången till internet och lättheten med vilken man kan handla online idag har det blivit alltmer populärt att handla mat online. Under ett år har livsmedelsförsäljningen online gått upp med hela 17% och det ser inte ut som om denna trend kommer att vika under den närmaste framtiden.

Som konsument bör man vara lite försiktig med vad man spenderar på denna typ av handlande då kan bli ganska så dyrt i långa loppet. Hur bekvämt det än är att få sina livsmedel levererade till hemmet efter att man i lugn och ro har kunnat välja ut dem så döljer sig en hel del kostnader. Eftersom nätbutikerna står för att plocka i hop varorna och sedan leverera dem tar de mer betalt för varorna och det kan röra sig om så mycket som 10%. En eller två gånger blir det ingen större skillnad men om man hela tiden handlar så får man räkna med en hel del slösande.

En annan trend är att konsumenter idag tenderar att föredra att handla enskilda livsmedel snarare än färdigkomponerade kassar, vilket varit så populärt under de senaste åren. Det så kallade lösplocket har ökat med hela 37%.