Upptäck nya viner och recept varje kvartal hos Xwine

Systembolaget i all ära men att kunna köpa viner direkt från utvalda vingårdar är en riktig lyx. Det ger dig chansen att upptäcka nya viner som du förmodligen aldrig annars hade fått chansen att testa och det i sin tur kan ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga. Nu kan du upptäcka nya viner och recept varje kvartal hos xwine– ett företag som arbetar i nära relation med småskaliga vingårdar. Xwine har en ständig strävan efter att dela med sig av relativt okända viner och viner som finns på små, genuina gårdar, som de uttrycker det själva. De utvalda vinerna kommer från ett större antal vingårdar i främst Frankrike och Italien men också från ett fåtal i Spanien och Österrike.

Vad är Xwine?

Xwine är ett företag baserat i Göteborg

som låter dig prenumerera på vin. Företaget grundades 2007, efter att EU beslutat att import av alkohol från andra EU-länder var helt okej för privatpersoner att syssla med och på den vägen var det som Xwine kom att växa. Enligt svensk lag får Xwine dock inte hålla något vinlager i Sverige och därav lagras vinerna på vingårdarna men också i Danmark, till dess att de är redo att skickas hem till dig så att du kan upptäcka nya viner och recept varje kvartal hos Xwine. Leveranserna sker vanligen med Postnord direkt hem till din dörr och självfallet tar Xwine hand om allt som rör alkoholskatt och momser.

Vinprenumerera hos Xwine

Med en vinprenumeration kan du upptäcka nya viner och recept varje kvartal hos Xwine. I praktiken betyder det att du får hem din vinprenumeration en gång var tredje månad och Xwine kontaktar dig cirka en månad innan nästa vinleverans för att berätta vad kommande vinprenumeration innehåller. Det här är ett väldigt spännande koncept eftersom det inte är Xwine själva som komponerar vinlådorna, istället är det vinbönderna som väljer ut vinerna och dessutom delar med sig av lokala recept som passar utmärkt till dem.

Vad innehåller vinprenumerationen?

I Xwines vinprenumeration kan du välja mellan olika paket, där den allra enklaste heter Vinbondens LILLA vinprenumeration. Den ger dig två flaskor vitt vin, två flaskor rött vin och två flaskor rosévin att avnjuta. Därefter finns det ytterligare paket och prisklasser att välja mellan och den mest exklusiva heter passande nog Vinböndernas EXKLUSIVA. I denna vinprenumeration får du 12 stycken viner, fördelat över rött vin, vitt vin och rosévin.

Bo på vingård

Spännande nog så erbjuder Xwine dig också möjligheten att bo på vingårdarna som deras viner kommer ifrån. De har nämligen nära samarbeten med deras utvalda vingårdar och de kan därmed erbjuda dig ett bra pris om du vill bo på vingård och bokar detta genom dem.

mts_best