Så kan du bli av med sockerberoende

Vi är alla medvetna om att socker inte är bra för våra kroppar men ändå stoppar vi i oss mer än någonsin. Svenskar ligger i topp vad gäller godis per medborgare i världen. Men varför tillåter vi oss att slänga i oss detta socker som bara gör dåligt för våra kroppar? Läs mer om hur farligt socker är här och låt förnuftet vinna över suget.

Låt bli socker och slipp känna suget

 

Att sluta med socker kan för många upplevas som omöjligt. Dock finns det ett och annat knep att ta till. Framför allt så handlar sockerintaget om vad man har för vanor. Ju mer socker man stoppar i sig desto svårare att sluta. Ett knep är därför att långsamt dra ned på intaget av socker. Är du till exempel en person som stoppar i dig socker dagligen så kan du börja med att dra ned till var annan dag, sedan till var tredje och så vidare. Innan du har kommit till var tionde dag så är förmodligen suget redan mycket mindre. Det sägs att det tar 30 dagar att bli av med en dålig vana, vilket ofta också är fallet.

Akta dig för fallgropar

En fallgrop som är lätt att falla i när man vill sluta äta socker är att ersätta intaget av exempelvis godis med något annat sött. Om man gör på det sättet så blir man inte av med sitt beroende utan ersätter det bara med något annat. Undvik detta! En annan grop som man lätt kan falla i är att hitta på undanflykter. För att inte behöva ta till undanflykter är det bästa att inte ha något med socker hemma. Finns det inget socker hemma finns det ingen anledning till att hitta på undanflykter för att få äta det.

Nödlösning när suget efter socker blir extremt

Ett hett tips när sötsuget är extremt och du känner att du inte kan så emot är att dricka äppelcidervinäger. Äppelcidern har en förmåga att faktiskt stoppa sötsuget ganska direkt. Det finns förstås andra sätta att stoppa suget, läs mer om dessa sätt och skriv ut dem för att sätta upp på kylskåpet.

Ta efter kändisarna

Kända artister är ofta bra på att hålla sig i form. Att härma dem och apa efter deras tips är ingen dum ide. Läs bland annat om hur Victoria Secret modellerna gör för att hålla sig i bästa form och inte äta socker. Något som kan fungera för vissa kändisar är att sätta upp en lapp med kylen med påminnelser om varför man inte ska äta socker.

Det finns en hel del personer att anlita för att få bättre matvanor utan socker

Att anlita en PT för att få kostråd och tips kan fungera för vissa. Många PT:s stå på egna ben och använder sig av freedomfinance för att faktuera sina kunder. Att anlita en PT behöver inte var en dyr historia och väl värd att investera i för att få hjälp att bli av med sitt sötsug.

mts_best