Välj mat med omsorg när du dejtar

Mat är oftast en vanligt inslag när det kommer till dejting och andra sociala möten. Det är inte sällan som en date sker över en måltid av något slag. När du ska hitta kärleken finns det många olika alternativ till dejting. Det finns numer dejting appar, nätdejting och olika dejtingsajter. När det kommer till dejting kan det kluriga vara att hitta rätt verktyg för att kunna hitta en date och på sikt kärleken men det är fullt möjligt.

Välj enkla livsmedel

När du ska träffa nya personer som du hittat genom en dejtingsida eller liknande är det en bra idé att träffas över en fika, middag eller lunch. Att äta mat tillsammans är något som många väljer att göra när de ska dejta. En middagsdejt kan ske antingen på restaurang eller hemma hos någon. Om det är en dejt som du har träffat en eller flera gånger tidigare kan du bjuda din dejt på middag. När du ska bjuda på mat är det en bra idé att välja en maträtt som du kan laga eller som är enkel att göra. Det är inte roligt att misslyckas när du ska laga mat. Välj även livsmedel som är allmänt omtyckta som exempelvis pasta. Det kan även vara bra att välja en maträtt med få livsmedel för att hålla det enkelt. Tänk på att fråga om din dejt har några allergier mot några livsmedel innan du bestämmer vad du ska bjuda på.

Vissa livsmedel påverkar kroppen negativt

Det går även att gå på restaurang och äta tillsammans. Oavsett om ni går ut och äter eller äter mat hemma välj bort mat som är sölig och svår att äta. Välj säkra kort om det är en ny dejt. Det kan även vara en bra idé att välja bort livsmedel som ärtor, bönor, lök och andra saker som kan orsaka gaser. Det är inte jätteroligt att få en ballongmage.

mts_best