Livsmedel som bränner fett

När man går och handlar så är det ofta så att man väljer magra livsmedel som inte får en att gå upp i vikt. Man kan ägna massor av tid åt att läsa innehållsförteckningen för att få den fettsnålaste och kalorifattigaste maten och ibland kan det nästan gränsa till hysteri.

Det finns ett antal livsmedel som man dock kan handla med gott samvete då de alla är matvaror som bränner fett som man kan mumsa på och samtidigt gå ner i vikt! Det som kan förvåna är att de alla innehåller fett men vad de har gemensamt är att det är frågan om nyttiga fetter som inte lägger sig om midjan och täpper till blodkärl.

Avocado och olivolja är bland de bästa produkterna för hälsan och trots att de är så fetthaltiga är de mycket bra för de inre organen. De sätter sig inte heller i cellerna på samma sätt som mättade fetter. Smör och mejeriprodukter. Återigen så kan det låta förvånande men här får man i sig Omega 3 liksom fetter som kroppen lätt förbränner. Nötter är kaloririka men innehåller även de extremt nyttiga fetter och Omega 3 och om man bakar kan man ersätta vetemjöl med mandel mjöl.

mts_best